Spring til indhold

Patientforeninger

Du kan melde dig ind i en patientforening for hjernerystelsesramte, hvis du har brug for personlig vejledning eller at møde andre, der også har hjernerystelse tæt inde på livet. 

Dansk Center for Hjernerystelse kan anbefale følgende patientforeninger for hjernerystelsesramte: 

Hjernerystelsesforeningen

Hjernerystelsesforeningen er den nationale patientforening for de mange danskere, der oplever akutte eller længerevarende følger af hjernerystelse. Foreningen tilbyder gratis telefonrådgivning via Hjernerystelseslinjen, socialrådgivning, juridisk hjælp, fysiske og digitale selvhjælpsgrupper for ramte og pårørende, bevægelseshold, onlineundervisning og meget mere.

Læs mere om Hjernerystelsesforeningen. 

Hjerneskadeforeningen

LIV DER REDDES, SKAL OGSÅ LEVES er Hjerneskadeforeningens vision og drivkraft. Foreningen skaber meningsfulde aktiviteter og netværk af ligesindede. De rådgiver og støtter, formidler viden om og værktøjer til livet med en hjerneskade, samarbejder med sundhedsprofessionelle og arbejder politisk for at forbedre vilkår og muligheder for hjerneskaderamte familier.

Læs mere om Hjerneskadeforeningen. 

Whiplashforeningen

Whiplashforeningen er en forening for mennesker med whiplashskader. Whiplash er ikke én skade, men mange forskellige skader. Fx har mange samtidig en hjernerystelse.

Læs mere om Whiplashforeningen

Dansk Center for hjernerystelse er ikke en patientforening 

Dansk Center for Hjernerystelse er det nationale videnscenter for hjernerystelse. Vi rådgiver og formidler evidensbaseret viden om hjernerystelse til sundhedsprofessionelle og andre fagfolk, der arbejder med mennesker med hjernerystelse, de ramte selv og deres pårørende. 

I modsætning til ovennævnte organisationer er vi ikke en patientforening for hjernerystelsesramte med tilbud om medlemskab, og vi tilbyder ikke personlig rådgivning.    

Sidst opdateret: 2. april 2020.