Spring til indhold

Lægedage 2021

  • af

Dato/klokkeslæt
Dato - 15. november-2021 - 19. november-2021
Hele dagen


På årets Lægedage 2021 underviser lektor i neuropsykologi, Hana Malá Rytter, phd. og daglig leder af Dansk Center for Hjernerystelse sammen med læge Cecilie Thorning Jakobsen. Kurset hedder: “Postcommotionelt syndrom – et tiltrængt overblik, når hovedet bliver rystet”. Det sker fredag den 19. november kl. 13.15 i Bella Center.

Indholdet i undervisningen er:

Postcommotionelt syndrom – et tiltrængt overblik, når hovedet bliver rystet

1. Hvordan arbejder jeres lægehus med patienter, der tager kontakt til jer efter at have slået hovedet
2. Hvad vil I konkret ændre og hvorfor?
3. Hvem udenfor lægehuset kan hjælpe jer med patienterne?

”Lig stille, hold dig fra bøger og skærme og kom igen hvis du stadig har problemer efter 4 uger” – hvordan arbejder jeres lægehus med patienter, der har slået hovedet?
Kan man være sygemeldt i 4 måneder efter at have knaldet hovedet op i en køkkenlåge og er det også ”kun” hjernerystelse?
Marts 2021 udgav Sundhedsstyrelsen en National Klinisk Retningslinie om evidensen bag non-farmakologisk behandling af længerevarende symptomer efter hjernerystelse udarbej­det af Dansk Center forhjernerystelse.

Vi gennemgår hovedtræk i den nuværende viden om længerevarende symptomer efter hjernerystelse og giver ved hjælp af cases et praksisnært bud på en systematisktilgang til en blandet patientgruppe med en kompleks problemstilling, der ofte bringer alle aspekter af specialet almen medicin i spil.

 

Du finder information om kurset på side 85 i kataloget til lægedagene.

Læs mere om Lægedagene 2021 og tilmelding.