Debat om hjernerystelse: Hvorfor koster hjernerystelse kassen?

Kom og vær med, når Dansk Center for Hjernerystelse inviterer inden for til debat om hjernerystelse: ”hvorfor koster hjernerystelse kassen?” onsdag den 2. september kl. 15.00 – 17.30. Udvalgte forskere, journalister og politikere deltager i debatten.

Debat om hjernerystelse

Hjernerystelse er den mest almindelige hovedskade. Ca. 25.000 danskere rammes hvert år af en hjernerystelse, og heraf oplever mellem 5 og 15 procent af de ramte langvarige følger med store konsekvenser for deres arbejdsliv og privatliv. Det kan få store samfundsmæssige omkostninger, hvis en hjernerystelse ikke bliver behandlet og håndteret korrekt.

Nyere dansk forskning peger nemlig på, at hjernerystelsesramte har øget risiko for at ryge ud af arbejdsmarkedet, og dermed miste deres tilknytning til arbejdsmarkedet. Anden nyere dansk forskning viser, at der er store økonomiske konsekvenser forbundet med hjernerystelser. Både for det enkelte individ i den erhvervsaktive alder og for samfundet.

I Dansk Center for Hjernerystelse samler og formidler vi aktuel evidensbaseret viden og best practice om hjernerystelse, så sundhedsprofessionelle og fagpersoner, som arbejder med mennesker med hjernerystelse kan iværksætte den rette indsats, og så de hjernerystelsesramte kan få den mest optimale behandling.

Debat om hjernerystelse

På et debatmøde vender vi blikket mod, hvad vi i Danmark kan gøre for at mindske de økonomiske konsekvenser og antallet af hjernerystelsesramte, som mister arbejdsmarkedstilknytning.

Målgruppe

Arrangementet henvender sig til fagprofessionelle, der arbejder med mennesker med hjernerystelse og til personer med længerevarende følger efter hjernerystelse.

Tid og sted

Debatarrangementet finder sted onsdag den 2. september 2020 kl. 15.00 – 17.30 i auditoriet på Amagerfælledvej 56A, 2300 København S.

Pris og tilmelding

Det er gratis at deltage. Tilmelding er dog nødvendig, da der er begrænset antal pladser.

Du tilmelder dig ved at skrive til kontakt@dcfh.dk. Husk at oplyse navn og evt. titel i mailen. 

Når du ikke at sikre dig en plads til debatarrangementet, kan du i stedet deltage i en streaming event. Vi vil lægge et link op på vores hjemmeside og på Facebook.

Program

Herunder ses det foreløbige program for debatarrangementet.  

15:00        Velkomst v. Hana Mala Rytter

15:10         Hjernerystelse og arbejdsmarked v. Heidi Graff

                  Der er øget risiko for at være delvist eller helt ude af       
                  arbejdsmarkedet, 5 år efter en hjernerystelse. 
                  Hvilke faktorer kan ses som værende enten hæmmende eller
                  fremmende for tilbagevenden til arbejde?

15:30         Analyse v. Peter Fallesen

                  Den socio-økonomiske effekt af hjernerystelse hos voksne i
                  den arbejdsdygtige alder.

15:50         Pause

16:10         Patientcase

16.30         Debat